Sa zicem ca ai un server. Si sa zicem ca vrei sa pui pe el Windows. Si sa mai zicem ca serverul ala are un controller RAID pe care setupul de Windows nu-l cunoaste si nici floppy n-ai si nici nu te scoti c’un stick USB.
Solutia: Windows Slipstreaming, adica se ia un ISO de Windows, se copiaza datele din el pe hard disc, se iau driverele de controller RAID de la producator (se pot pune orice alte drivere daca aveti un director separat pentru fiecare care sa contina .sys si .inf pentru device-urile de pe computer), de dezarhiveaza intr-un director oarecare, se downloadeaza si se instaleaza nLite, apoi click click prin el se adauga driverele, se customizeaza instalarea de Windows, se reface ISO-ul si uite asa ai un Windows din 2005 care stie de’un controller din 2007. De asemenea, tot cu nLite asta se poate integra si SP2 daca e la indemana + restul de patch-uri de le-a mai scos MS.
Ca’n toate filmele cu legile lu’ Murphy, am gasit solutia asta abia azinoapte dupa ce 2 zile am tot incercat diverse artificii cu upgrade-uri si downgrade-uri de BIOS, firmware pe nustiucate controllere de le are serverul respectiv and stuff, asta dupa ce s-a mai incercat si adaugarea manuala a driverului in setupul de windows prin manarirea diverselor fisiere. Ajunsesem sa cred ca e serverul defect si ca asa a venit el din fabrica.
Probabil cu ocazia asta o sa-mi iau si vreo doi pumni in cap de la vendor ca i-am zis ca mi-a trimis server defect.
Updateurile MS stiu sa se integreze singure fara nLite (porneste-le din consola cu /?) doar ca pe urma tot trebuie sa refaci isoul bootabil.
stiu ca le poti da calea unde sa se puna (chiar zice acolo in help asta), eu am vrut sa sa zic ca nLite face asta automat.
Aceeaşi operaţiune se face atunci când ai un laptop livrat cu VISTA şi vrei să îţi meargă şi ţie decent (nu spun bine că deja o să se înţeleagă că vrei să pui linux). Floppy nu e, XP nu ştie de SATA că deh, micromoale advanced technology înţelege să ştie de ISA, dar nu şi de SATA, iar tu te dai cu capul de calorifer. nLITE te salvează.
PS: la server mai scoteai şi tu un capac acolo şi poate aveai controller de FLOPPY, ldar la laptop?
din pacate nici serverul n’are controller de floppy.
Am păţit şi eu, după ce mi-am cumpărat un HDD SATA şi XP-ul care urma să fie instalat pe dânsul, nu îl vedea. Deşi, săptămâna trecută am constatat că dacă mă jucam puţin prin BIOS, nu mai era nevoit să mă complic cu nLite and stuff. Dar se pare că nu sunt foarte multe combinaţii prin BIOS astfel încât să pot avea un sistem dual boot, Linux şi XP.